Friday, August 26, 2011

Nagy Tibor szeptemberben a világbajnoki címért harcol

Szeptember 19-24-ig Ausztria, Bécs ad otthont a WKF (World Kickboxing Federation) amatőr Európa-bajnokságának. 

Az esemény utolsó napján két profi világbajnoki címmérkőzésre is sor kerül, melyek közül az egyiket Nagy Tibor fogja vívni. A WPKC Szervezet jelenlegi Európa-bajnoka 12 éves korában kezdett kyokushin karatézni, és 2000 óta kick-boxol. Az idén lesz 25 éve, hogy a pályán van, így egy szép eredmény és elismerés lenne számára a világbajnoki öv.

A magyar K-1 legenda a 91,8 kg-os, szupercirkálósúlyban méretteti majd meg magát, ahol ellenfele a német vadászgép Tino Groth lesz. Tino korábban amatőr ökölvívó volt, 147 meccsből 111-et meg is nyert. Később kezdett kick-boxolni, és több szervezetnél is Európa- majd világbajnok lett. Ezért mondhatjuk, hogy igen erős az ellenfél, így profi felkészülésre van szükség. "Hetente 8-9 alkalommal edzek. Az edzés menete és milyensége állandóan változik a felkészülés időszakától függően. A technikai elemek csiszolása és a sparringok (küzdő edzések) mellett nagyon sok sportágspecifikus képességfejlesztő gyakorlatokat végzek. Minimális izgalom azért van bennem, de egy bajnoki övvel akarok haza térni." - árulta el Tibor a napiaszonline.hu olvasóinak.

Állítása szerint ebben a "szakmában" nem a kor, hanem a belső ösztönző erő számít. "Amíg van benned motiváció addig a tested képes átlépni a saját határait, de amint ez megszűnik, nem fogsz tudni bunyózni" - nyilatkozta a 37 éves magyar kick-boxoló, aki úgy érzi, már egyre közelebb jár a végéhez. Mindenesetre nagyon szurkolunk neki.

Forrás:

3 comments:

  1. OSU!
    Nagyon szurkolok Neked, már augusztus 19-24én is gondoltam rád, aztán meg kerestem, hogy mi lett az eredmény, de rá kellett hogy ébredjek, hogy szeptemberben lesz a meccs :-)
    Kitartást a felkészüléshez!!!
    OSU, Petyko

    ReplyDelete
  2. Osu, Petykó, nagyon köszönöm! :-)

    ReplyDelete
  3. "Csak a zene miatt" küldöm neked mester. :)

    http://www.youtube.com/watch?v=V6xLYt265ZM&NR=1

    ReplyDelete