Saturday, April 23, 2011

Nagy Tibor: Kemény csatára számítok!

Nagy Tibor is mérkőzni fog május 1-én a Papp László Sportarénában. A WAKO pro World Grand Prix sorozatban ellenfele Toni Milanovic lesz. Tibi gondolatai a közelgő küzdelemről:

Utoljára tavaly októberben küzdöttél a Masters gálán. Sikerült azóta pihenni, a sérüléseket letudni?

Természetesen, pihenni elég időm volt, viszont, konkrétan a bal lábfejem sérülése - ami az októberi bunyóm előtti edzésen sérült – nincs olyan jó állapotban.

Azt olvastam, hogy már egy ideje tudod, hogy küzdeni fogsz ezen a gálán, de mikor vált biztossá a dolog? A felkészülésre mennyi idő jutott, ellenfél kiléte mikor derült ki?

Nem tudtam biztosra, hogy küzdeni fogok ezen a gálán, hiszen azt sosem tudni jóval előre, hogy mi lesz egy gála pontos programja és végül kik férnek majd bele. Azt viszont tudom, hogy a K-1 hazai vezetői, Katona Attila és Pap Vili a lehetőségekhez mérten mindig is akartak bunyóztatni, ezért a soron következő rendezvény közeledtével elkezdődnek a tárgyalások. A szokásos februári dátum most májusra tolódott és valamikor március végén fixálódott a részvételem, valamint az ellenfelem kiléte.

Mit gondolsz az ifjú ellenfeledről? Láttad pár mérkőzését, sikerült feltérképezni? Mivel készülsz ellene?

Csak jókat tudok mondani róla. Toni Milanovic a WAKO Szervezet amatőr junior világbajnoka volt 2009-ben, ami egy igen értékes cím. Úgy tudom, akkor még 86 kilóban verekedett, de azóta erősebb lett, 10 kilóval nehezebb a versenysúlya és a tapasztalata is gyarapodott. Jól képzett fighter, jó szeme van a bunyóhoz és kondícionálisan is jó, így ha kell leáll verekedni is. Nagy csatára számítok, amelyben végül győzni fogok!

Mesélj az edzésekről Karacs Attilával, Ferencz Józseffel és Novák Jenővel!
Nagy bunyók, előtte és utána nagy röhögésekkel (pláne ha Tatár is megjelenik) és beszélgetésekkel. Megtisztelő, hogy ilyen bunyósokkal kesztyűzhetek! Ez a legtöbb amit mondhatok. Köszönöm szépen Nekik ezúton is!

Úgy tudom, hogy belekóstoltál a BJJ világába. Továbbra is gyakorolsz, hogy tetszik a földharc?

Ez valóban csak belekóstolás. Nagyon érdekel a Brazil Jitsu, de ahogy azt már több interjúban is mondtam, az állóharc az én szakmám, amiben terveim vannak még, ezért egyelőre erre öszpontosul minden figyelmem. Sztraka Misi mester csapatában gyakoroltam hetente csupán egyszer, vagy kétszer, a BJJ EB ezüstérmes Füstös Balázs barátom tanításával, de amióta fixálódott a mostani bunyóm, nem voltam edzésen. Azonban május 1. után ismét ott leszek és ha csak lassanként is, de folytatom a tanulást, mert megszerettem a Jitsu-t és az ottani edzőtársak közt is jól érzem magam.
Sponsored by Tozo Nutrition www.tozonutrition.com

No comments:

Post a Comment