Monday, April 19, 2010

"A harcos születik!"

Szombat este, az It’s Showtime gálán, úgy zajlódott és végződött Kunkli Tivadar meccse, ahogy azt sokan vártuk, noha azt gondoltam, még erősebb lesz az Öreg. Igen, hajlamosak vagyunk nem tudomást venni a korról és az inaktív évekről.
Tivadar 46 éves! Csak úgy, mint annak idején, most sem állt a ringsarkában sem edző, sem segéd, senki! „Tatár” meg is jegyezte: „Ezt a faszságot!” :D Semmilyen instrukciót nem kapott, de nem is várt. „Csak” belépett a ringbe és harcolt a szívével. A menetek közötti szünetekben, nem vette ki a foggumiját és még csak le sem ült, a pihenő idő felénél már a ring közepén állt és várta, hogy folytatódjon a bunyó! A második menet végeztével pontozással vesztésre állt, de számítottunk rá, hogy technikailag Roland ügyesebb lesz és azt is tudtuk, hogy Tivadar a harmadiktól fog jönni. A szünetben, lenyúlt a ringsarkába, a földre dobott törölközőjéhez, hogy letörölje az orrából folyó vért (kesztyűben alig bírta megfogni, a bíró segített neki!), majd visszaállt a ring közepére… és a harmadikban befejezte a küzdelmet - könyökkel törte Roland orrát.

Szakmailag nem, viszont mentálisan és fizikálisan borzasztó erősnek tartottam a múltban is! Ezért voksoltunk most Rá! Ő egy olyan harcos, amilyenre én mindig is felnéztem. Hordoz magában valamit, amit csak kevesen tudnak a magukénak, ami túlmutat a szakmai részen, a győzelmen, vagy vereségen! Olyan értéket, amit én is szeretnék a magaménak tudni. Azt hiszem, Kassai Lajos szavaival tudnám ezt kifejezni: „Katonát bárkiből lehet csinálni. A harcos születik!”

Kapcsolódó link: http://xlfight.hu/showcikk.php?scid=1010226


Fotók: Berecz Bernadett

No comments:

Post a Comment