Monday, March 22, 2010

Peti döntőzött a Magyar Bajnokság első fordulóján

Négyen voltak a súlycsoportjában, 71 kg-ban és első küzdelmét a szentendrei Re-Gym versenyzője, Razor Gergő ellen vívta. Egy nagyszerű küzdelemben, minden, előre megbeszélt dolgot maximálisan betartva győzött. Fegyelmezett volt, éles és gyors, kiváló kontrákkal és kombinációkkal dolgozott. A sarkakban is rendre megcsinálta a feladatot az agresszív test-fej sorozatokkal. Nagyon jó volt az állóképessége és a védekezése is javult. Sem szakmailag, sem lélektanilag nem volt kérdéses a győzelme. Ez viszont, már nem mondható el a döntő küzdelmére. A sokat tapasztalt, szintén Re-Gym-es Oli Márk ellen szoros küzdelemben veszített, bár, egy bíró így is Őt látta jobbnak. Jóllehet, számomra az nem mérvadó, ismerve némely bíró szakmai „hozzáértését”, akár „nekünk dolgozik”, akár nem! Azonkívül, részünkről most is csak az számított, hogy mit és mennyit tudunk megcsinálni azokból a feladatokból, amikről beszélünk és gyakorlunk az edzőteremben a felkészülés során. Ezeket, az első küzdelmében nagyszerűen végrehajtotta, de a döntőben már nem volt olyan összeszedett fejben - kissé kiengedett. Persze, ehhez kellet egy olyan ellenfél, mint Márk, aki a tapasztalatából adódóan, képes volt az Ő akaratát érvényesíteni Peti ellen.
Összességében, nagyon elégedett és büszke vagyok Petire. Még csak most, februárban volt 1 éve, hogy elkezdte tanulni ezt a szakmát! Tudom, milyen melót végez és látom, hogyan vívja meg a saját kis harcait, hogyan fejlődik nap, mint nap!
Április 10-én lesz a második forduló Szegeden, ott folytatódik a tanulás…

Videó: Tavaszi Péter vs. Razor Gergő - menetenként





2 comments:

  1. széthúzta a magasságot,meg minden! :)

    ReplyDelete
  2. Hare Krisna!

    Keményen nyomta Tavaszi Peti, ügyes gyerek nagyon, tiszta Tibi sempai a mozgása csak kicsibe, látszik kinek a tanítványa :)
    Szépen nyomta Peti, nem mozgott feleslegesen, szépen válaszolt mindenre,jól védekezett, szóval le a kalappal ! :)

    Mesti...

    ReplyDelete