Sunday, February 12, 2012

Sportágspecifikus kondícionálás

Tegnap reggel 8:00-tól Stefi sensei klubszemináriumán vettünk részt. A közel 100 jelentkező miatt, két naposra lett szervezve az esemény és mivel nálunk vasárnap sparring van, a szombati napra jelentkeztünk hatan a Team WARRIOR-ból.
 


A szeminárium témája a „Sportágspecifikus kondícionálás” volt, ami reggel, egy bő két órás elméleti résszel kezdődött, majd kisebb csoportokra bontva egészen estig különféle gyakorlati tanulással folytatódott. Ezeken, a saját testsúly mellett változatos eszközökkel – létrával, zsámolyokkal, medicinlabdával, súlyzókkal, kettlebell-el és G-Flex-el végzett, természetesen kizárólag a bunyóban használatos képességfejlesztésekkel ismerkedhettünk meg. Az utóbbi két eszköz helyes használatát Gál Csabi és Szabó Anikó RKC instruktorok, valamint Kuffler Gergely Cross training instruktor, G-Flex presenter ismertették.

A gyakorlati rész mellett - ami ugyan nem az intenzitásról szólt, hanem a helyes végrehajtás tanulásáról - az információk sokasága és a figyelem egész napos fenntartása révén, igencsak elfáradtunk.


Szokás szerint, rendkívül jó hangulatú, nagyon hasznos szombati nap volt ez mindazoknak, akiknek igénye van a minőségre, a fejlődésre és az ehhez szükséges tanulásra.

Nagyon köszönjük Stefi sensei!

Osu! :-)

No comments:

Post a Comment