Thursday, November 4, 2010

Nagy Tibor ismét győzött!

Óriási küzdelmet vívott a Team Warrior versenyzője és vezetője. A küzdelemre a Masters Fight Night-on került sor, a Sportmax Arénában. Az első hazai MMA 8-as tornát Soltész László nyerte. A "Super Fight"-okban bár mindent megtettek a Magyarok nem sok sikerben volt részük.

Sajnos, Ferencz Jocinak eltört az orra, így a bíró nem engedte már a 3. menetet. Addig egyébként kiegyenlített volt a csata. Szűcs Barnának és Birics Tamásnak (mindketten korábban Kyokushin versenyzők voltak) sem sikerült győznie, akár csak Zentai Máténak. (Utólagos javítás: Szűcs Barna is győzött pontozással, a Masters-es Viktor Harder ellen) Egy nagy iramú mérkőzésen, Balogh Norbert sem tudott győzni. Teljesen negatív volt a Magyarok mérlege, amíg Tibi ringbe nem lépett…
Török Dániel a 2. menetben győzött, német riválisával szemben, térd k.o.-val. A tét az IKBO Európa-bajnoki öve volt.

Nagy Tibor, német ellenfele Andre Langen volt. A fiatal feltörekvő német, igen jó testi adottságokkal bírt, és rendkívül harcos volt. Tibi végig nagyon fegyelmezett maradt, visszarendezte az állását, és folyamatosan húzva szét a magasságokat, rendkívül jól megosztotta riválisa figyelmét. Sajnos az utolsó „sparringnál” megsérült a lábfeje, ami korlátozta a lehetőségeket. Végig nagyon figyelmesen, jól betartotta az edzői utasításokat.

Már a bemelegítés is jól sikerült, és nagyon jól fölpörgött az idegrendszere. A bevonulóra írt új zenéje pedig nagyon tetszett a közönségnek. Az első menetben hamar kivívta a WPKC profi Európa-bajnoka, ellenfele elismerését. Pár jól elhelyezett combrúgás és testütés, lelassította, az egyébként igen harcos németet, aki minden veszélyes helyzet elöl, fogásba menekült. Így nagyon nehéz támadni is, és ez a helyzet nagyon felemészti a kondíciót. Szerencsére Tibi súlyzós, zsák és futó programjai jól működtek, és az egész meccs alatt bírta az erős és váltakozó iramot.

Az első menetben enyhe fölényben volt a hazaiak reménysége, akik várták, hogy végre megszületik az első Magyar győzelem a németekkel szemben. A második menetben domborodott ki jobban Tibi szakmai fölénye, a rendkívül erős némettel szemben. A stressz, amit Tibi tett állandó figyelmével és rutinjával ellenfelére, a testütések és a támadások megtették a hatásukat és egyre jobban fáradt…. Nagyon egyértelmű volt a 2. menet. Az utolsó felvonásra jól összeszedték versenyzőjüket, aki mindent feltett egy lapra és rohamozni próbált. Itt kialakult pár harcosabb, adok-kapok helyzet, a közönség nagy örömére, de rendre a Team Warrior vezetője zárt jobban. A menet végén hiába emelte fel a német csapat a kezét, ők is tudtak, hogy ők itt nem nyerhettek, és mikor Tibi győzelmét kihirdették, elismerték azonnal azt, és gratuláltak.

Tibi felkészülése, és mérkőzése is jól sikerült. Most egy kisebb pihenő következik, hisz a lábfeje tovább sérült, és annak rendbe kell jönnie. Addig is természetesen a Team Warrior-ban tovább oktatja tanítványait és vezeti edzéseit a Fila Fitnessben Budapesten.

Több hasonló gálára lenne itthon szükség, minél jobban szervezve, és megismertetni és megszerettetni a hazai közönséggel az MMA és K-1 küzdelmeket.

Tibinek most is Sensei Stefanovics József és a Victory segítette munkáját.


Berecz Bernadett és Dér Heni fotói - a fotóalbum megtekintéséhez kattints a képre
Masters Fight Night Budpest 2010.

1 comment:

  1. Szívből Gratulálok Neked és nem utolsósorban Sensei Józsefnek ! Élmény volt látni a győzelemedet !Örülök, hogy ott lehettem. üdv, Damo

    ReplyDelete